Ennen varaamista

Tällä sivulla mainitut ehdot on päivitetty 14.7.2021. Tätä ennen sovitut kuvaukset sisältävät sillä hetkellä voimassa olleet ehdot.

Varatessasi minut valokuvaajaksesi

pyydän sinulta varausta varten tarvittavat yhteystiedot ja toimitan sähköpostiisi laskun 100€ kuvausmaksusta. Toimitan sinulle linkin pukeutumisohjeistukseen, jota voit käyttää apuna vaatetuksen valinnassa.


Varauksen lisäksi kuvausmaksu kattaa

ennen kuvausta tapahtuvan suunnittelutyön, rekvisiittavaraston ja lainavaatteiden käytön, tunnin mittaisen kuvauksen, kuvankäsittelyn ja koevedosgallerian sekä sen ja valmiin kuvagallerian sähköisen toimituksen. Lisäksi kuvausmaksu kattaa kilometrikorvauksista ensimmäiset 40km.

Kuvausmaksuun ei sisälly digitaalisia kuvatiedostoja tai kuvatuotteita, vaan ne ostetaan erikseen. Kuvausmaksu palautetaan vain, mikäli en valokuvaajana perustellusta syystä pääse saapumaan kuvaukseen, tai kuvauksen toteutumiselle on tullut puoleltani jokin muu este. Kuvausmaksu on luotu turvaamaan jo ennen kuvausta tapahtuva työni, jonka vuoksi kuvausmaksua ei palauteta missään muussa tilanteessa.


Jos haluatte pitää kuvagallerian yksityisenä,

teemme nda- eli salassapitosopimuksen. Sopimuksella kunnioitetaan tahtoanne, jolloin en julkaise työnäytteitäni kuvauksista markkinoinnissani tai sosiaalisessa mediassa, vaan valokuvat tulevat vain omaan henkilökohtaiseen käyttöönne. Nda-sopimuksen hinta on 30€ ja se laskutetaan kuvagallerian nähtyänne digitaalisten kuvatiedostojen kanssa yhdessä.

Toiminta-alueenani

on lapsi- ja perhekuvauksissa, odotuskuvauksissa, parikuvauksissa, valmistujaiskuvauksissa, häävideokuvauksissa sekä häämuotokuvauksissa Oulu ja koko Lapin alue. Yleinen matkakulukorvaus vuonna 2021 on 0,44€/km, jonka perusteella lasken matkakulut Kiimingistä kun kuvausmaksuun sisältyvät 40km täyttyvät. Tilanteesta riippuen Lapin alueen kuvauksista ei peritä matkakuluja, vaan asia sovitaan erikseen. Studiokuvauksissa matkakuluja ei laskuteta.Studio sijaitsee

Oulun Toppilansalmessa osoitteessa Satamatie 18. Kiekolliset parkkipaikat löytyy K-Supermarket Toppilan parkkialueelta, josta on helppo ja nopea kulku perille. Toimitan kuvallisen saapumisohjeen sinulle hetkeä ennen kuvausajankohtaa. Sopivin ajankohta kuvaukselle

on ulkona kuvatessa pilvinen tai puolipilvinen sää, jolloin vältämme kuvattavien silmien siristelyn ja suoran auringonvalon muodostamat kovat varjot. Ihanteellisin vuorokaudenaika on ilta, jolloin auringonvalo on pehmeä ja kauniin oranssi. Studiolla hyödynnän ainoastaan luonnonvaloa, eli kuvaukset järjestetään vuorokauden valoisana ajankohtana.

 Kuvauksen siirtäminen

onnistuu edellisen vuorokauden aikana sovitusta kuvausajankohdasta. Myöhemmin tulleista siirroista sovitaan tilanteen mukaan. Kuvauksissa on aina säävaraus, ja säätiedotteita seurataan hyvissä ajoin ennen kuvausajankohtaa. Kuvausta pyritään siirtämään sateisella, tai muuten optiikkaa mahdollisesti vahingoittavalla säällä. Studiokuvausten kohdalla kuvausta siirretään, mikäli päivä on erityisen pimeä eikä luonnonvaloa ole riittävästi. Pieni myöhästyminen ei aiheuta vielä kuvausajan siirtymistä toiselle ajankohdalle, kunhan myöhästymisestä on ilmoitettu ja siitä seuraa max. 15 minuutin viive. Ilmoittamatta jätetyistä myöhästymisistä tai kuvaukseen saapumiseen jättämisestä peritään 50€ lisämaksu. Kuvaustilanne

aloitellaan rauhassa tutustuen ja kuvattavien tahtiin. Ennen kuvausta ja kuvaustilanteessa syntyvät ideat otan mielelläni vastaan. Lapsi- ja perhekuvauksiin suosittelen ottamaan mukaan esimerkiksi lapsen turvalelun, sillä se usein rentouttaa kuvaustilannetta ja poistaa alkujännitystä. Kuvaustilanne saattaa olla lapselle uusi ja jännittävä asia, joka voi näkyä lapsen ylimääräisenä levottomuutena. Sen purkautumisesta ei kannata stressata, sillä se on otettu huomioon kuvausta suunnitellessa ja sen jälkeen seuraa usein rauha loppukuvauksen ajaksi.

Omalla kameralla / puhelimella kuvaaminen kuvaustilanteessa ilman lupaani ei ole toivottavaa.

Kuvauksen jälkeen

toimitan sähköpostiisi koevedosgallerian 1-2 viikon kuluessa kuvauksesta. Koevedosgalleria on yksityinen nettigalleria, jossa pääset tekemään digitaalisten kuvatiedostojen valintasi ja mahdollisen kuvatuotetilauksen. Koevedosgalleria on auki kaksi viikkoa toimituksesta, jonka aikana valinnat ja mahdollinen kuvatuotetilaus täytyy tehdä. Koevedosgallerian uudelleenavauksesta perin 25€ lisämaksun. Koevedosgallerian valokuvat ovat valmiiksi käsiteltyjä, en toimita käsittelemättömiä kuvatiedostoja. Kun olet viimeistellyt valintasi koevedosgalleriassa, ilmoitathan siitä minulle vielä yksityisviestillä tai sähköpostilla.

Kuvatuotevalikoimassani on tällä hetkellä Fine Art kuvatulosteet ja puutaulut. Jos olet tehnyt kuvavalintojen yhteydessä kuvatuotetilauksen, toimitan sinulle erillisen laskun sähköpostiisi. Kuvatuotetilausta ei siis tarvitse maksaa vielä tilauksen yhteydessä.

 Digitaaliset kuvatiedostot

toimitetaan sinulle nettigalleriana huolellisesti ja tyylilleni ominaisesti käsiteltyinä alkuperäiskokoisina ja somekokoisina versioina. Galleria on auki kaksi viikkoa, jonka aikana kuvatiedostot tulee tallentaa omalle laitteellesi. Gallerian uudelleenavauksesta perin 25€ lisämaksun. Digitaalisten kuvatiedostojen toimitusaika on 1-3 vuorokautta maksusta.
 


Kuvatuotteet

toimitetaan sinulle huolellisesti pakattuna postipakettina. Kuvatuotetilaukseen lasketaan lisäksi 15€ postikulut, jotka laskutetaan kuvatuotelaskun yhteydessä. Kuvatuotteiden toimitusaika on 2-3 viikkoa maksusta.Käyttöoikeudet

Hinnat sisältää valokuvien käyttöoikeudet julkaista ja teettää valokuvia ei-kaupallisessa käytössä. Valokuvien tekijänoikeudet omistaa Tiia Juutinen. Mikäli nda-sopimusta ei ole tehty, valokuvaajana minulla on oikeus käyttää valokuvia palveluitani edistävässä käytössä, kuten kuvanäytteinä kotisivuillani tai markkinoinnissa. Koevedosten ja ostamatta jätettyjen kuvatiedostojen tallentaminen, käyttö ja kopiointi sekä ostettujen valokuvien kaikenlainen muokkaaminen, filttereiden käyttö ja kuvien rajaaminen on ehdottomasti kielletty.
 


Valokuvien julkaisu sosiaalisessa mediassa

Mikäli jaat valokuvia sosiaalisessa mediassa, tulee valokuvaajan nimi mainita tekijänoikeuslakia kunnioittaen. Facebook-julkaisuissa merkintä tapahtuu kuvatekstissä linkkinä Facebook-sivulleni Valokuvaaja Tiia Juutinen (ei henkilökohtaiseen profiiliini Tiia Juutinen). Instagramissa merkintä tapahtuu joko valokuvan päälle tulevana linkkinä ja/tai kuvatekstissä Instagram-profiiliin @valokuvaajatiiajuutinen (ei henkilökohtaiseen profiiliini @tiiajuutinen).