Ennen varaamista

Voit olla minuun yhteydessä ..

joko nettisivujeni yhteydenottolomakkeen kautta, Facebook-sivuni Valokuvaaja Tiia Juutinen tai Instagram-profiilini @vktiiajuutinen kautta yksityisviestitse. Tutustuthan myös kuvagalleriaani ja hinnastooni ennen yhteydenottoasi!


Varatessasi minut valokuvaajaksesi ..

pyydän sinulta varausta varten tarvittavat yhteystiedot, ja toimitan sähköpostiisi laskun 100€ kuvausmaksusta sekä mahdollisesta 30€ nda- eli salassapitosopimuksesta, lisätietoa alempana. Varausvahvistuksen lisäksi kuvausmaksu kattaa ennen kuvausta tapahtuvan suunnittelutyön, rekvisiittavaraston, lainavaatteet, matkakuluista ensimmäiset 40km, tunnin mittaisen kuvaushetken, kuvankäsittelyn, koevedosgallerian ja sen sekä valmiiden valokuvien sähköisen toimituksen. Kuvausmaksuun ei sisälly digitaalisia kuvatiedostoja tai kuvatuotteita, vaan ne ostetaan erikseen.

Kuvausmaksu palautetaan vain, mikäli ..
 

en valokuvaajana perustellusta syystä pääse saapumaan kuvaukseen, tai kuvauksen toteutumiselle on tullut puoleltani jokin muu este. Kuvausmaksu on luotu turvaamaan jo ennen kuvausta tapahtuva työni, jonka vuoksi kuvausmaksua ei palauteta missään muussa tilanteessa.

Mikäli haluatte pitää valokuvagallerian kokonaan yksityisenä ..
 

on siitä sovittava erikseen, jolloin teemme nda- eli salassapitosopimuksen. Sopimus kunnioittaa tahtoanne, jolloin en julkaise työnäytteitäni kuvauksista markkinoinnissani tai sosiaalisessa mediassa, vaan valokuvat tulevat vain omaan henkilökohtaiseen käyttöönne. Nda-sopimuksen hinta on 30€ ja se laskutetaan kuvausmaksun yhteydessä.

Sopivin ajankohta valokuvaamiselle on ..

ulkona kuvatessa pilvinen tai puolipilvinen sää, jolloin vältämme kuvattavien silmien siristelyt ja auringon muodostamat kovat varjot. Ihanteellisin vuorokaudenaika on ilta, jolloin auringonvalo on pehmeä ja kauniin oranssi. Studiolla hyödynnän ainoastaan luonnonvaloa, eli kuvaukset järjestetään vuorokauden valoisana ajankohtana.


Kuvausta voidaan siirtää, mikäli ..

tarve sen vaatii, ja siirto sopii kummallekin osapuolelle. Pieni myöhästyminen ei aiheuta vielä kuvausajan siirtymistä toiselle ajankohdalle, mikäli myöhästymisestä on ilmoitettu ja siitä seuraa max. 15 minuutin viive. Suuremmista muutoksista sovitaan yhdessä tilanteen mukaan. Ulkokuvausten kohdalla seuraamme säätiedotuksia ja toimimme niiden mukaan. Kuvaus pyritään siirtämään sateisella tai muuten optiikkaa mahdollisesti vahingoittavalla säällä, studiokuvausten kohdalla erityisen harmaina/pimeinä päivinä.

Toiminta-alueenani on Oulu ja ..

koko Lapin alue. Studioni sijaitsee Oulun Toppilansalmessa, kiekolliset parkkipaikat löytyvät K-supermarket Toppilan parkkialueelta, josta helppo ja nopea kulku perille. Toimitan kuvallisen saapumisohjeen sinulle hetkeä ennen kuvausajankohtaa. Yleinen matkakulukorvaus on 0,44€/km, jonka perusteella lasken matkakulut Oulun Kiimingistä, kun kuvausmaksuun kuuluvat 40km tulevat täyteen. Matkakulut eivät koske studiokuvauksia.

Kuvaustilanne aloitellaan rauhassa tutustuen ja ..

kuvattavien tahtiin. Lapsi- ja perhekuvauksiin suosittelen ottamaan mukaan esimerkiksi lapsen turvalelun, sillä se usein rentouttaa kuvaustilannetta ja poistaa jännitystä. Kuvaustilanne saattaa olla lapselle uusi ja jännittävä asia, jolloin se saattaa näkyä lapsen ylimääräisenä levottomuutena. Pieni juoksutauko ei kuvauksen aikana haittaa, ja siitä seuraa usein rauha loppukuvauksen ajaksi. Näissä tilanteissa pyrimme menemään aina lasten tahdissa. Omalla kameralla / puhelimella kuvaaminen kuvaustilanteessa ilman lupaani ei ole toivottavaa.


Kuvauksen jälkeen ..

toimitan sähköpostiisi koevedosgallerian noin 1-2 viikon kuluttua kuvauksesta. Koevedosgalleria on yksityinen nettigalleria, jossa pääset tekemään digitaalisten kuvatiedostojen valintasi ja mahdollisen kuvatuotetilauksen. Koevedosgalleria on auki kaksi viikkoa (14 vuorokautta), jonka aikana valinnat ja mahdollinen kuvatuotetilaus täytyy tehdä. Koevedosgallerian uudelleenavauksesta perin 25€ lisämaksun. Koevedosgallerian valokuvat ovat valmiiksi käsiteltyjä, en toimita käsittelemättömiä kuvatiedostoja. Kuvatuotevalikoimassani on tällä hetkellä Fine Art kuvatulosteet ja puutaulut. Kun olet viimeistellyt valintasi koevedosgalleriassa ja vahvistanut valintasi minulle, toimitan tilauksestasi sähköpostiisi laskun.

Digitaaliset kuvatiedostot ..

toimitetaan sinulle nettigalleriana huolellisesti ja tyylilleni ominaisesti käsiteltyinä alkuperäiskokoisina ja somekokoisina versioina. Galleria on auki kaksi viikkoa (14 vuorokautta), jonka aikana kuvat tulee tallentaa omalle laitteellesi. Gallerian uudelleenavauksesta perin 25€ lisämaksun. Digitaalisten kuvatiedostojen toimitusaika on 1-3 vuorokautta maksusta.


Kuvatuotteet ..

toimitetaan sinulle huolellisesti pakattuna postipakettina. Kuvatuotetilaukseen lasketaan lisäksi 15€ postituskulut, jotka laskutetaan kuvatuotelaskun yhteydessä. Kuvatuotteiden toimitusaika on 2-3 viikkoa maksusta.


Hinta sisältää valokuvien käyttöoikeudet ..

julkaista ja teettää valokuvia ei-kaupallisessa käytössä. Tekijänoikeudet omistaa Tiia Juutinen. Valokuvaajana minulla on oikeus käyttää valokuvia palveluitani edistävässä käytössä, kuten kuvanäytteinä nettisivuillani ja markkinoinnin edistämisessä (mikäli nda-sopimusta ei ole tehty). Mikäli jaat kuvia sosiaalisessa mediassa, ilmoitathan nimeni julkaisun yhteydessä tekijänoikeuslakia kunnioittaen. Koevedosten ja ostamatta jätettyjen kuvatiedostojen tallentaminen, käyttö ja kopiointi, sekä ostettujen valokuvien kaikenlainen kuvamanipulointi ja filttereiden käyttö sekä kuvien rajaaminen on ehdottomasti kielletty.

Tällä sivulla mainitut ehdot on päivitetty 31.12.2020. Tätä ennen sovitut kuvaukset sisältävät sillä hetkellä voimassa olleet ehdot.

  • facebook
  • instagram
  • pinterest

Valokuvaaja Tiia Juutinen | Oulu & Lappi | valokuvaaja@tiiajuutinen.com | Y-tunnus: 2882204-9