top of page

Ennen varaamista

Tällä sivulla mainitut ehdot on päivitetty 30.6.2022. Tätä ennen sovitut kuvaukset sisältävät sillä hetkellä voimassa olleet ehdot.

Varatessasi minut/meidät hääkuvaajaksesi

pyydän sinulta varausta varten tarvittavat yhteystiedot ja toimitan häämuotokuvauksesta sähköpostiisi laskun kuvausmaksusta. Video- ja kuva+video -paketeissa kuvausmaksu on 30% kokonaissummasta.

Varauksen lisäksi kuvausmaksu kattaa

ennen kuvausta tapahtuvan suunnittelutyön, kuvausajan, kuvankäsittelyn ja/tai editoinnin, koevedosgallerian sekä sen ja valmiin materiaalin sähköisen toimituksen. Lisäksi kuvausmaksu kattaa kilometrikorvauksista ensimmäiset 40km.

Kuvausmaksu palautetaan vain, mikäli en/emme perustellusta syystä pääse saapumaan kuvaukseen esimerkiksi sairastumisen vuoksi. Kuvausmaksu on luotu turvaamaan jo ennen kuvausta tapahtuva työ, jonka vuoksi kuvausmaksua ei palauteta missään muussa tilanteessa.

Materiaalin käyttö markkinoinnissa

Hääkuvauksissa ei tehdä NDA- eli salassapitosopimusta, vaan lähtökohtaisesti hääpari sitoutuu antamaan hääpäivän aikana kuvatulle materiaalille julkaisuluvan markkinoinnissa. Julkaisulupa kattaa kaiken hääpäivän aikana kuvatun materiaalin, mutta yksittäisten osuuksien ja/tai henkilöiden salassapidosta voidaan sopia erikseen.

Varatessasi minut valokuvaajaksesi

pyydän sinulta varausta varten tarvittavat yhteystiedot ja toimitan sähköpostiisi laskun kuvausmaksusta. Lisäksi toimitan sinulle linkin pukeutumisohjeistukseen, jota voit käyttää apuna vaatetuksen valinnassa.

ennen kuvausta tapahtuvan suunnittelutyön, rekvisiitan ja lainavaatteiden käytön, kuvauspaketissa mainitun kuvausajan, kuvankäsittelyn ja koevedosgallerian sekä sen ja valmiin kuvagallerian sähköisen toimituksen. Lisäksi kuvausmaksu kattaa kilometrikorvauksista ensimmäiset 40km.

Kuvausmaksuun ei sisälly digitiedostoja tai kuvatuotteita, vaan ne ostetaan erikseen. Kuvausmaksu palautetaan vain, mikäli kuvaus peruuntuu puoleltani tulevista syistä ja kuvaukselle ei saada sovittua uutta ajankohtaa. Kuvausmaksu on luotu turvaamaan jo ennen kuvausta tapahtuva työni, jonka vuoksi kuvausmaksua ei palauteta missään muussa tilanteessa.

teemme NDA- eli salassapitosopimuksen. Sopimuksella kunnioitetaan tahtoanne, jolloin en julkaise työnäytteitäni kuvauksista markkinoinnissani tai sosiaalisessa mediassa, vaan valokuvat tulevat vain omaan henkilökohtaiseen käyttöönne. NDA-sopimuksen arvo on 30€ ja se laskutetaan kuvavalinnat tehtyänne yhdessä digikuvien ja/tai kuvatuotteiden kanssa.

Varauksen lisäksi kuvausmaksu kattaa

Jos haluatte pitää kuvagallerian yksityisenä

on Oulu ja Lappi. Matkakulukorvaus vuonna 2022 on 0,46€/km, jonka perusteella lasken matkakulut Kiimingistä kun kuvausmaksuun sisältyvät 40km täyttyvät. Tilanteesta riippuen Lapin alueen kuvauksista ei peritä matkakuluja, vaan asia sovitaan erikseen. Studiokuvauksissa matkakuluja ei laskuteta.

Studio sijaitsee

Oulun Toppilansalmessa. Toimitan kuvallisen saapumisohjeen sinulle varauksen viimeisteltyämme. 

Sopivin ajankohta kuvaukselle

on ulkona kuvatessa pilvinen tai puolipilvinen sää, jolloin vältämme kuvattavien silmien siristelyn ja suoran auringonvalon muodostamat kovat varjot. Ihanteellisin vuorokaudenaika on ilta, jolloin auringonvalo on pehmeä ja tuo kuviin lämpimät sävyt. Hyödynnän myös studiollani ainoastaan luonnonvaloa, jonka vuoksi kuvaukset ajoitetaan vuorokauden valoisalle ajankohdalle.

toimitan sähköpostiisi koevedosgallerian 2-4 viikon kuluessa kuvauksesta, häävideomateriaalin toimitusaika 3-4 viikkoa. Koevedosgalleria on yksityinen nettigalleria, jossa pääset tekemään digitaalisten kuvatiedostojen valintasi ja mahdollisen kuvatuotetilauksen. Koevedosgalleria on auki kaksi viikkoa toimituksesta, jonka aikana valinnat ja mahdollinen kuvatuotetilaus täytyy tehdä. Koevedosgallerian uudelleenavauksesta perin 25€ lisämaksun. Koevedosgallerian valokuvat ovat valmiiksi käsiteltyjä, en toimita käsittelemättömiä kuvatiedostoja. Kun olet viimeistellyt valintasi koevedosgalleriassa, ilmoitathan siitä minulle vielä yksityisviestillä tai sähköpostilla.

Kuvatuotevalikoimassani on tällä hetkellä Fine Art kuvatulosteet ja puutaulut. Jos olet tehnyt koevedosgalleriassa kuvatuotetilauksen, toimitan sinulle erillisen laskun sähköpostiisi - kuvatuotetilausta ei siis tarvitse maksaa vielä tilauksen yhteydessä.

toimitetaan sinulle nettigalleriana huolellisesti ja tyylilleni ominaisesti käsiteltyinä alkuperäiskokoisina ja somekokoisina versioina. Galleria on auki kaksi viikkoa, jonka aikana kuvatiedostot tulee tallentaa omalle laitteellesi. Gallerian uudelleenavauksesta perin 25€ lisämaksun. Digitiedostojen toimitusaika on 1-3 vuorokautta maksusta.

Kuvauksen siirtäminen / peruminen

Asiakkaan puolelta tehty siirto onnistuu yhden kerran ilman kustannuksia, jonka jälkeen tulevissa siirroissa kuvausmaksu täytyy maksaa uudestaan. Kuvauksissa on aina säävaraus, ja kuvauspäivän säätä tarkkaillaan vielä samana aamuna. Kuvausta pyritään siirtämään sateisella, optiikkaa vahingoittavalla tai muuten kuvausta merkittävästi häiritsevällä säällä. Studiokuvausten kohdalla kuvausta siirretään, mikäli päivä on erityisen pimeä eikä luonnonvaloa ole riittävästi. Pieni myöhästyminen ei aiheuta vielä kuvausajan siirtymistä toiselle ajankohdalle, kunhan myöhästymisestä on ilmoitettu ja siitä seuraa max. 15 minuutin viive. Ilmoittamatta jätetyistä myöhästymisistä tai kuvaukseen saapumiseen jättämisestä peritään 50€ lisämaksu. Asiakkaan kokonaan peruessa kuvauksen kuvausmaksua ei palauteta.

Kuvaustilanne

aloitellaan rauhassa tutustuen ja kuvattavien tahtiin. Ennen kuvausta ja kuvaustilanteessa syntyvät ideat otan mielelläni vastaan. Lapsi- ja perhekuvauksiin suosittelen ottamaan mukaan esimerkiksi lapsen turvalelun, sillä se usein rentouttaa kuvaustilannetta ja poistaa alkujännitystä. Kuvaustilanne saattaa olla lapselle uusi ja jännittävä asia, joka voi näkyä lapsen ylimääräisenä levottomuutena. Sen purkautumisesta ei kannata stressata, sillä se on otettu huomioon kuvausta suunnitellessa ja sen jälkeen seuraa usein rauha loppukuvauksen ajaksi.

Omalla kameralla / puhelimella kuvaaminen kuvaustilanteessa ilman lupaani ei ole toivottavaa.

toimitetaan sinulle huolellisesti pakattuna postipakettina. Kuvatuotetilaukseen lasketaan lisäksi 15€ postikulut, jotka laskutetaan kuvatuotelaskun yhteydessä. Kuvatuotteiden toimitusaika on 2-3 viikkoa maksusta.

Hinnat sisältää valokuvien käyttöoikeudet julkaista ja teettää valokuvia ei-kaupallisessa käytössä. Valokuvien tekijänoikeudet omistaa Tiia Juutinen. Mikäli nda-sopimusta ei ole tehty, valokuvaajana minulla on oikeus käyttää valokuvia palveluitani edistävässä käytössä, kuten kuvanäytteinä kotisivuillani tai markkinoinnissa. Koevedosten ja ostamatta jätettyjen kuvatiedostojen tallentaminen, käyttö ja kopiointi sekä ostettujen valokuvien kaikenlainen muokkaaminen, filttereiden käyttö ja kuvien rajaaminen on ehdottomasti kielletty.

Mikäli jaat valokuvia sosiaalisessa mediassa, tulee valokuvaajan nimi mainita tekijänoikeuslakia kunnioittaen. Facebook-julkaisuissa merkintä tapahtuu kuvatekstissä linkkinä Facebook-sivulleni Valokuvaaja Tiia Juutinen. Instagramissa merkintä tapahtuu joko valokuvan päälle tulevana linkkinä ja/tai kuvatekstissä Instagram-profiiliin @valokuvaajatiiajuutinen.

Toiminta-alueenani

Kuvauksen jälkeen

Digitiedostot

Kuvatuotteet

Käyttöoikeudet

Valokuvien julkaisu sosiaalisessa mediassa

bottom of page