Yhteydenotto
Yhteydenotto onnistuu nettisivujeni www.tiiajuutinen.com yhteydenottolomakkeen (Varaa kuvaus -välilehti) kautta, sähköpostitse valokuvaaja@tiiajuutinen.com tai somen kautta (Facebook Valokuvaaja Tiia Juutinen / Instagram @vktiiajuutinen). Mikäli mahdollista, käy tutustumassa nettisivujeni kuvauspaketteihin ja hintoihin ennen yhteydenottoa. Jos sopivaa valmista pakettia ei löydy, ota ihmeessä yhteyttä niin räätälöidään sinulle sopiva kuvaus. Yhteydenotosta olisi hyvä selvitä nimesi, sähköpostiosoitteesi, toiveesi kuvauksen & ajankohdan sekä kuvauspaikan suhteen.

Ajankohta
Sopivin ajankohta miljöökuvaukselle on päivällä pilvisellä säällä tai illalla ilta-auringon aikaan. Studiossa järjestetyt kuvaukset sovitaan molempien aikatauluun sopivaksi. Kuvauksen ajankohdan siirtämisestä voimme sopia yhdessä, ja mahdolliset siirrot tehdään viimeistään yhtä vuorokautta aiemmin. Kuvauksen ajankohtaa pyritään siirtämään myös sateisella tai muuten optiikkaa mahdollisesti vahingoittavalla säällä. Mikäli myöhästyt, ilmoitathan asiasta heti kuin mahdollista. Tilanteesta riippuen kuvausajankohtaa voidaan siirtää hieman (kuitenkin max. 30min).

Varaaminen & Varausmaksu
Varaus tapahtuu yhteydenottolomakkeen kautta. Varaus astuu voimaan heti kun kuvauspäivämäärä, sijainti ja kellonaika on sovittu, tarvittavat yhteystiedot vaihdettu sekä varausmaksu maksettu. Dokumentaarisista hääkuvauksista peritään varausmaksu, joka on 30% kuvauksen kokonaishinnasta. Varausmaksun määrä vähennetään kuvauksen jälkeen toimitetusta loppulaskusta. Varausmaksu palautetaan vain tilanteessa, jossa kuvaaja ei perustellusta syystä pääse saapumaan kuvaukseen. Hääkuvauksen ajankohdan siirtäminen on mahdollista erikseen sovittaessa. Varaus astuu voimaan heti kun varausmaksu on maksettu, laskulla on maksuaikaa kaksi (2) viikkoa ellei asiakkaan kanssa ole toisin sovittu. Muissa kuin dokumentarisissa hääkuvauksissa varausmaksua ei peritä.

Peruuttaminen
Mikäli joudut peruuttamaan kuvauksen, teethän sen viimeistään yhtä vuorokautta aiemmin. Myöhemmin tehdyistä peruutuksista peritään 50% hinnasta. Kuvaukseen saapumatta jättämisestä peritään täysi hinta. 

Sijainti & Studio
Toiminta-alueenani on Oulu / Pohjois-Pohjanmaa ja koko Lapin alue. Matkakulut (0,43€/km) Kiimingistä lasketaan kuvauksen lisäksi hintaan (ei koske studiokuvausta). Miljöökuvauksissa kuvauspaikka suunnitellaan yhdessä asiakkaan kanssa. Oulussa käytössäni on kotoisa luonnonvalostudio.

Kuvaustilanne
Kuvaukseen tarvitset mukaan ainoastaan kuvattavat henkilöt. Lapsi- ja perhekuvauksiin suosittelen kuitenkin ottamaan mukaan rekvisiittaa, sillä se monesti rentouttaa kuvaustilannetta ja poistaa jännitystä. Kuvaus lasketaan alkaneeksi sovitun kellonajan alkamisajankohdasta. Mikäli kuvaushetkellä huomaat haluavasi sovitun kuvauspaketin lisäksi esimerkiksi yhden perhekuvan lisää, kuvausajan puitteissa se sopii & laskutetaan alkuperäisen hinnan lisäksi. Omalla kameralla / puhelimella kuvaaminen kuvaustilanteessa ilman valokuvaajan lupaa ei ole toivottavaa.

Maksaminen
Toimitan laskun kuvauksesta viimeistään seuraavan vuorokauden aikana sähköpostiisi. Dokumentaaristen hääkuvausten varausmaksusta toimitetaan lasku varauksen yhteydessä. Hinnat sisältävät alv 24%. Ei käteismaksu-mahdollisuutta. Hinnat ovat aina nettisivujeni mukaiset, ellei toisin ole esimerkiksi räätälöidyn paketin kohdalla sovittu.

Kuvatuotteet
Koevedosgallerian ja/tai valmiin gallerian saatuasi sinulla on mahdollista tehdä gallerian kautta kuvatuotetilaus. Tällä hetkellä verkkokaupassa on Fine Art kuvatulosteet ja puutaulut useassa eri koossa. Kuvatuotteiden kokonaishintaan lasketaan lisäksi toimituksesta syntyvät postituskulut 15€. Kuvatuotteiden toimitusaika on 2-4 viikkoa.

Toimitus
Kuvien koevedosgallerian toimitusaika on 2-14 vuorokautta. Koevedosgalleria ja lopulliset kuvavalinnat toimitetaan nettigalleriana, josta pääset valitsemaan valokuvat ja myöhemmin myös tallentamaan ne omalle laitteellesi alkuperäis- ja somekoossa. Toimitushetkestä eteenpäin kuvat ovat ladattavissa kaksi viikkoa (14 vrk), jonka jälkeen kansion uudelleenavauksesta peritään 25€ lisämaksu. Kuvakansio on henkilökohtainen. Halutessasi kuvien toimitus onnistuu muistilaitteella, jolloin maksat hankinnasta ja toimituksesta syntyvät kulut. Kuville tehdään huolellinen peruskäsittely, kuvia ei toimiteta alkuperäismuodossaan.

Käyttöoikeudet
Hinnat sisältävät kuvien lisäksi käyttöoikeudet julkaista ja teettää kuvia ei-kaupallisessa käytössä. Tekijänoikeudet omistaa Tiia Juutinen. Kuvaajalla on oikeus käyttää kuvia palveluita edistävässä käytössä, kuten kuvanäytteinä nettisivuilla ja markkinoinnin edistämisessä. Asiakas voi halutessaan ilmoittaa, ettei halua kuvia käytettävän julkisesti. Mikäli jaat kuvia sosiaalisessa mediassa, ilmoitathan valokuvaajan nimen tekijänoikeuslakia kunnioittaen. Koevedosten ja ostamatta jätettyjen kuvatiedostojen käyttö ja kopiointi, sekä ostettujen valokuvien kaikenlainen kuvamanipulointi ja filttereiden käyttö sekä kuvien rajaaminen on ehdottomasti kielletty.
 


Ehdot päivitetty 9.10.2020. Tätä ennen sovitut kuvaukset sisältävät sillä hetkellä sovitut ehdot.

  • facebook
  • instagram
  • pinterest

Valokuvaaja Tiia Juutinen | Oulu & Lappi | valokuvaaja@tiiajuutinen.com | Y-tunnus: 2882204-9