Mitä ottaa huomioon kuvausta varattaessa?
 

Varaaminen
Yhteydenotto onnistuu nettisivujeni www.tiiajuutinen.com yhteydenottolomakkeen (Varaa kuvaus -välilehti) kautta, sähköpostitse vktiiajuutinen@hotmail.com tai somen kautta (Facebook Valokuvaaja Tiia Juutinen / Instagram @vktiiajuutinen). Mikäli mahdollista, käy tutustumassa nettisivujeni kuvauspaketteihin ja hintoihin ennen yhteydenottoa. Jos sopivaa valmista pakettia ei löydy, ota ihmeessä yhteyttä niin räätälöidään sinulle sopiva kuvaus. Yhteydenotosta olisi hyvä selvitä nimesi, sähköpostiosoitteesi, toiveesi kuvauksen & ajankohdan sekä kuvauspaikan suhteen.

Ajankohta
Yleisesti ottaen sopivin ajankohta miljöökuvaukselle on päivällä pilvisellä säällä tai illalla ilta-auringon aikaan. Tällöin voimme välttää mm. kovat varjot ja silmien siristelyt. Kuvauksen ajankohdan siirtämisestä voimme sopia yhdessä, ja mahdolliset siirrot tehdään viimeistään edellisen vuorokauden aikana. Kuvauksen ajankohtaa pyritään siirtämään myös sateisella tai muuten optiikkaa mahdollisesti vahingoittavalla säällä. Mikäli myöhästyt, ilmoitathan asiasta heti kuin mahdollista. Tilanteesta riippuen kuvausajankohtaa voidaan siirtää hieman (kuitenkin max. 30min). Studiossa järjestetyt kuvaukset sovitaan molempien aikatauluun sopivaksi.

Peruuttaminen
Mikäli joudut perumaan kuvauksen, täytyy se tehdä viimeistään edellisen vuorokauden aikana. Kuvaukseen saapumatta jättämisestä peritään täysi hinta. Hääkuvauksissa perumiset viimeistään kuukausi (30vrk) ennen kuvausajankohtaa. Myöhemmin tehdyistä peruutuksista peritään 50% hinnasta.

Sijainti
Toimintani sijoittuu päätoimisesti Ouluun ja lähikuntiin. Sovittaessa kulkeutuminen kauemmaksikin onnistuu. Matkakulut (0,43€/km) lasketaan kuvauksen lisäksi hintaan (ei koske studiokuvausta). Miljöökuvauksissa kuvauspaikka suunnitellaan yhdessä asiakkaan kanssa. Käytössäni on tarvittaessa myös studio. 

Kuvaustilanne
Kuvaukseen tarvitset mukaan ainoastaan kuvattavat henkilöt. Lapsi- ja perhekuvauksiin suosittelen kuitenkin ottamaan mukaan rekvisiittaa, sillä se monesti rentouttaa kuvaustilannetta ja poistaa jännitystä. Kuvaus lasketaan alkaneeksi sovitun kellonajan alkamisajankohdasta. Mikäli kuvaushetkellä huomaat haluavasi sovitun kuvauspaketin lisäksi esimerkiksi yhden perhekuvan lisää, kuvausajan puitteissa se sopii & laskutetaan alkuperäisen hinnan lisäksi.

Maksaminen
Toimitan laskun kuvauksesta viimeistään seuraavan vuorokauden aikana sähköpostiisi. Laskulla on kahden viikon maksuaika. Hinnat sisältävät alv 24%. Ei käteismaksu-mahdollisuutta. Hinnat ovat aina nettisivujeni mukaiset, ellei toisin ole esimerkiksi räätälöidyn paketin kohdalla sovittu.

Toimitus
Kuvien toimitusaika on 2-14 vuorokautta. Kuvat toimitetaan OneDrive-kansiona, josta pääset tallentamaan kuvat omalle laitteellesi. Toimitushetkestä eteenpäin kuvat ovat ladattavissa kaksi viikkoa (14 vrk), jonka jälkeen kansion uudelleenavauksesta peritään 20€ lisämaksu. Kuvakansio on henkilökohtainen. Halutessasi kuvien toimitus onnistuu kustantamallasi muistilaitteella, jolloin maksat toimituksesta syntyvät kulut. Kuvat toimitetaan täysiresoluutioisina ja 2000 pikseliä leveinä jpeg-versioina. Tarvittaessa mahdollisuus täysikokoiseen kuvaan (6000px). Kuville tehdään huolellinen peruskäsittely, kuvia ei toimiteta alkuperäismuodossaan.

Käyttöoikeudet
Hinnat sisältävät kuvien lisäksi käyttöoikeudet julkaista ja teettää kuvia ei-kaupallisessa käytössä. Tekijänoikeudet omistaa Tiia Juutinen. Kuvaajalla on oikeus käyttää kuvia palveluita edistävässä käytössä, kuten kuvanäytteinä nettisivuilla ja markkinoinnin edistämisessä. Asiakas voi halutessaan ilmoittaa, ettei halua kuvia käytettävän julkisesti. Mikäli jaat kuvia sosiaalisessa mediassa, ilmoitathan valokuvaajan nimen tekijänoikeuslakia kunnioittaen. Koevedosten ja ostamatta jätettyjen kuvatiedostojen käyttö ja kopiointi, kaikenlaisten kuvamanipulaatioiden ja filttereiden käyttö sekä kuvien rajaaminen on ehdottomasti kielletty.
 


Ehdot päivitetty 10.11.2019. Tätä ennen sovitut kuvaukset sisältävät sillä hetkellä sovitut ehdot.

  • Facebook
  • Instagram

Valokuvaaja Tiia Juutinen | Oulu | vktiiajuutinen@hotmail.com | Y-tunnus: 2882204-9