Kuinka valmistautua lapsen studiokuvaukseen?

Viralliset valokuvaukset etenkin pienten lasten kanssa saattavat olla vanhemmille hyvinkin stressaavia kokemuksia, niin valmistautumisen kuin itse kuvauksen kannalta. Niin ei kuitenkaan tarvitse olla! Olen kerännyt alle muutamia yksinkertaisia vinkkejä, joiden avulla teet omasta ja lapsen valmistautumisesta studiokuvausta varten helpompaa. Ota vinkit talteen, ja jos koit näistä olevan hyötyä niin muista klikata sydäntä julkaisun alalaidasta sen merkiksi. <3 Aiemmassa julkaisussa kerroin vinkkejä kuvaukseen valmistautumiseen vauhdikkaan ja levottoman lapsen kanssa. Jos haluat käydä lukemassa, klikkaa tästä!

1. Varaa sopiva aika, varaa aikaa sopivasti Kun olet varaamassa sopivaa kuvausaikaa valokuvaajaltasi, mieti mitkä kellonajat ovat teidän arkirytmiinne sopivat. Kuvaus kannattaa ajoittaa pian lapsen päiväunien jälkeen, ei hetkeä ennen niitä. Väsymyksen poissulkemalla vältetään todennäköisemmin kiukku- ja tuijotuskohtaukset kuvauksen aikana. Kuvausta varten kannattaa varata myös ylimääräistä aikaa sen ajan lisäksi, joka itse kuvaukseen on varattu. Kiireettömyys vähentää stressiä, ja voitte saapua kuvaukseen rauhassa omaa tahtianne. 2. Ruoka & välipala Kylläinen lapsi on tyytyväinen! Sen lisäksi että lapsi on syönyt hetkeä ennen kuvausta, kannattaa mukaan varata myös vesipullo ja helppoa, nopeaa välipalaa. 3. Pukeutumisohjeeseen tutustuminen Pukeutumisohjetta ei ole jokaisella valokuvaajalla käytössään, mutta sellaisen löytyessä tutustukaa siihen vaatevalintoja helpottaaksenne. Omalla kohdallani värimaailmalle ja sävyille sekä vaatetyyleille on olemassa ohjeistus avuksi vaatevalintoihin. Kuvaus- ja varavaatteet kanattaa katsoa valmiiksi jo useampi päivä ennen kuvausta, ja siirtää ne talteen sotkeutumisen ja viime hetken pyykkäysrumban välttämiseksi.

4. Vara -/vaihtovaatteet Lasten kanssa sattuu ja tapahtuu, ja siksi kuvausvaatteiden lisäksi kannattaakin varata myös toinen asu kuvauksiin mukaan. Studioltani löytyy myös lainavaatteita, jotka ovat studiokuvaukseen saapuvien vapaassa käytössä. Jos toiveenasi on kuvata lapsi useammalla eri asukokonaisuudella, keskustele ennakkoon kuvaajasi kanssa sen onnistumisesta ja ajan riittävyyden takaamisesta. 5. Keskustelkaa lapsen kanssa ennen kuvausta Jos lapsi on jo siinä iässä että ymmärtää, hänen kanssaan kannattaa keskustella hyvissä ajoin ennen kuvauspäivää siitä, millainen tilanne on tulossa eteen. Keskustelu kannattaa käydä rennoin mielin ja ehdottomasti niin, ettei lapselle synny paineita tai jännitystä kuvauspäivää kohtaan. Hyvä tapa on esimerkiksi kertoa mukavan uuden ihmisen kohtaamisesta, ja yhdessä miettiä josko hänen luonaan pääsisi vaikka leikkimään uusilla leluilla! Suosittelen välttämään 'muistathan sitten hymyillä' ja 'ethän sitten irvistele' odotusten asettamista, sillä ne ovat luonnollinen osa valokuvaushetkeä, kun valokuvaaja hauskuuttaa ja rentouttaa lapsia onnistuneita valokuvia varten. 6. Tärkeitä leluja / asioita mukaan Uuteen ympäristöön saapuminen ja uuden aikuisen kohtaaminen on joillekin lapsille todella iso asia, ja silloin oma turvalelu voi olla tärkeä olla mukana. Vanhempien tuki on tässä tilanteessa myös tärkeää. Lapsiystävällinen valokuvaaja saa lapsen varmasti ajan kanssa rentoutumaan, mutta turvalelu tai muut tutut ja turvalliset esineet nopeuttavat lapsen tottumista ja luovat turvaa jännityksen keskelle. Muistattehan, että loppujenlopuksi päävastuu kuvaushetken onnistumisesta on valokuvaajalla. Luottakaa siis hänen ohjaustaitoihin ja työntekoon. Näin kuvaushetkestä luodaan rauhallinen ja onnistunut kokonaisuus! - Tiia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki