Luontointoileva valokuvaaja

Olen Tiia Juutinen, 1997 syntynyt valokuvausalan yrittäjä Oulusta. Tällä tavoin esittelen itseni, kun sitä virallisesti jossain kysytään. Taisin kuitenkin edellisessä (ja samalla blogini ensimmäisessä) julkaisussa mainita, että haluan pitää blogin meiningin rentona ja mukavana lukea.. eiköhän siis syvennytä hieman lisää siihen, millainen tyyppi täällä oikeasti kirjoittelee! :) Tervetuloa lukemaan.

Pyysin muutamia läheisiäni kuvailemaan minua kolmella sanalla. Rakas isoveljeni vastasi viestiini kuvaillen minua sanoin 'nopea, vahva ja luotettava'. Tietäjät tietää, että kyse on paikallisen jääkiekkojoukkueen motosta. Ensin naurahdin, mutta hetken pohdittuani huomasin sen sopivan minuun oikeastaan melko hyvin. Työtahtiani on kuvailtu nopeaksi, luonnettani vahvaksi ja ystävyyttäni luotettavaksi. Kovana lätkäfanina olen veljelleni kiitollinen näistä sanoista. Isäni vastasi viestiini kuvaillen minua kolmella t:llä - tarmokas, taitava ja tunnollinen. Äitini sanat olivat urheilullinen, aktiivinen ja luontoihminen, kun taas eräs ystäväni kuvaili sanoin määrätietoinen, suunnitelmallinen ja huolehtivainen. Näistä voinee luoda jonkinlaisen summauksen siitä, millaisena läheiseni minut näkevät. Malttamattomuus, jääräpäisyys ja välillä turhankin kova tahto puolestaan kuvailee minun kehittämisen arvoisia puoliani melko hyvin. Heh!

Olen nuoresta saakka ollut oman tieni kulkija. Koulun jälkeen menin kotiini, nappasin kameran kaulaani ja lähdin pihametsään ryömimään makro-objektiivi kameran nokalla. Luonto on inspiroinut minua siitä asti kun aloitin valokuvaamisen 12-vuotiaana. Todellisen luonnossa liikkumisen ilon löysin kuitenkin vasta vähitellen sen jälkeen, kun viisi vuotta sitten tapasin nykyisen avopuolisoni - kovan erämiehen ja sitäkin kovemman videotuottajan. Hän opetti minulle metsässä liikkumisen hienouden, sumuisten syysaamujen taian ja metsästyksen jalouden. En olisi uskonut vielä viisi vuotta sitten, että tulen omistamaan metsästyskortin, tai tavoittelemaan oman kodin hankintaa tunturimaisemista. On hienoa jakaa elämäänsä inspiroivan ihmisen kanssa, jonka kautta oppii itsestäänkin uusia puolia.

Itsensä oppimisesta päästäänkin seuraavaan sydäntä lähellä olevaan asiaan, eli henkiseen hyvinvointiin. Erilaisten oppaiden ja ohjelmien parissa rakastan viettää vapaa-aikaani. Fyysisen hyvinvoinnin lisäksi elämässäni jopa tärkeämmässä roolissa on henkinen hyvinvointi, jonka ylläpitäminen on äärimmäisen mielenkiintoista ja opettaa paljon omista (sekä muiden) ajattelumalleista ja tavoista toimia. Minulla ei ole suosikki vuodenaikaa. Mielestäni olemme onnekkaita saadessamme nauttia neljästä keskenään niin erilaisesta vuodenajasta, joissa jokaisessa on hyvät puolensa. Keväällä parasta on lisääntyvä auringonpaiste, kanalintujen soidinmenojen seuraaminen, lämpenevät ilmat ja henkiin heräävä luonto. Kesässä pidän eniten lämmöstä, hyvistä kalastuskeleistä, mökkireissuista ja kuulaista, yön sataneista kesäaamuista. Syksyn kohokohtia on alkava metsästyskausi ja metsästysreissut, ruskan sävyt ja raikkaat syyspäivät. Talvella on ihanaa käydä lumikenkäilemässä auringon paistaessa, hentoisessa lumisateessa ja lumen rouskunta kengänpohjassa. Lumen peittämä maisema on taianomainen yhdistelmä auringonlaskun kanssa.

Luonto tosiaan on iso osa arkeani. Sieltä ammennan inspiraation aina töihini saakka. Taaperoiden ja hääparien valokuvaaminen miljöössä on työssäni yksi suosikkijutuistani. Tulen hyvin toimeen erityisesti pienten lasten kanssa. Introverttinä luonteena nautin hetkellisestä ihmisten parissa olemisesta, mutta lataudun yksin ollessani mukavan tekemisen parissa. Valokuvaajan työ tarjoaa sopivan tasapainon ihmisten parissa olemisen ja yksintyöskentelyn välille. Kotona työkoneen ääressä editoidessani hörpin kahvia rauhallisen musiikin soidessa taustalla. Niin myös tätä blogiartikkelia kirjoittaessani! Olen pitänyt blogia itseasiassa aiemminkin. Perustin valokuvausaiheisen blogini toukokuussa 2010. Tuolloin blogit olivat kova juttu, ja omanikin keräsi muutamia satoja lukijoita. Kirjoittaminen on ollut minulle aina mieleinen tapa ilmaista itseäni, vaikka blogi olikin etenkin alussa täysin valokuvapainotteinen. Muutamia vuosia sitten bloggaaminen jäi vähemmälle, mutta nyt uudella innolla palaan takaisin rakkaan harrastuksen pariin! Kiitän sinua joka jaksoit lukea tänne asti. Toivottavasti käsityksesi minusta on nyt selkeämpi kuin hetki sitten. Jos, niin klikkaa ihmeessä sen merkiksi sydäntä tämän kirjoituksen oikeasta alareunasta. :) Blogikirjoituksen tietoja päivitetty 4.10.2021. ❥ Tiia


Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki