top of page

Mitä kysyä hääkuvaajalta - 15 kysymystä 💍 Hääkuvaaja Oulu

Silloin tällöin hääryhmissä joutuu lukemaan keskusteluketjuja siitä, miten hääpäivän jälkeen on harmitellut ettei panostanut hääkuvaukseen riittävästi. Hääpäivä on tärkeä ja ikimuistoinen päivä, ja onnistuneiden kuvamuistojen takaamiseksi sopivan valokuvaajan etsintään kannattaa ehdottomasti käyttää aikaa. Tähän julkaisuun on kerätty 15 kysymystä, jotka teidän kannattaa esittää valokuvaaja-ehdokkaallenne ennen lopullista päätöstänne!

1. Onko x.x.xxxx päivämäärä sinulla vielä vapaana? Kysymys nro 1 ajan säästämiseksi! 2. Minkä verran sinulla on kokemusta hääkuvaajana? Kokemusta kannattaa tässä tapauksessa arvostaa paljon. Aloittelevan valokuvaajan kanssa on olemassa riskinsä, kun taas kokenut valokuvaaja tuntee hääpäivän kulun ja on todennäköisesti jokaisessa tilanteessa valmiina kuvaamaan. Jos toiveenanne on tarjota aloittelevalle valokuvaajalle kokemusta hääkuvausten parissa, suosittelen etsimään ammattikuvaajan jonka mukaan aloitteleva kuvaaja pääsee. Näin takaatte ammattitasoiset kuvat, ja tarjoatte samalla kokemusta myös aloittelevalle kuvaajalle. 3. Millainen hääkuvaustyylisi on, onko mahdollista saada kuvanäytteitä myös ensikohtaamisesta, vihkitilaisuudesta ja hääjuhlasta? Kuvaustyyli eri kuvaajien välillä luonnollisesti vaihtelee. Nettisivujen tai kuvaportfolion perusteella voi päätellä kuvaajan tyylistä jo paljon, mutta tällä kysymyksellä varmistatte että hääkuvanne tulee olemaan sellaiset kuin nettisivujen perusteella osaat odottaa. Jos valokuvaaja ei ole jakanut ottamiaan kuvia jostain hääpäivän osuudesta, voitte pyytää nähdä sellaisia esimerkiksi piilotetun nettilinkin takaa. 4. Onko käytössäsi hääkuvaussopimus? Tämän tärkeyttä ei voi riittävästi korostaa. Hääkuvaussopimus on lupaus siitä, että sovitut asiat toteutuu kuten niistä on sovittu. Sopimus turvaa valokuvaajan lisäksi myös hääparin. Hääkuvaussopimuksesta tulee olla oma versio valokuvaajalle ja erikseen hääparille.

5. Pyydätkö varausmaksun, minkä suuruinen se on? Hääkuvauksissa varausmaksu on yleinen käytäntö. Se on luotu turvaamaan valokuvaajaa, mikäli varaus peruuntuu hetkeä ennen sovittua ajankohtaa. Varausmaksua ei palauteta, ja se hyvitetään aina kuvauksen loppusummasta.

6. Miten ja milloin maksu suoritetaan? Tuleeko lasku paperisena vai sähköisenä, millainen maksuaika sillä on? 7. Miten toimitaan, mikäli sairastut tai et muusta syystä pääsekään valokuvaamaan häitämme? Esteen tullessa on hyvä tietää miten toimia. Onko valokuvaaja velvollinen auttamaan korvaavan kuvaajan etsinnässä, palautetaanko varausmaksu takaisin asiakkaalle? Tämä kannattaa ehdottomasti selvittää ennen varauksen vahvistamista, sillä kukaan ei halua jäädä tyhjän päälle vain hetkeä ennen häitä! 8. Onko mahdollista tavata ennen hääpäivää? Esimerkiksi hääpalaverin pitäminen ennen hääpäivää on loistava tapa tutustua valokuvaajaan ennakkoon. Tämä on hyvä tapa poistaa jännitystä hääpäivältä ja sopia yksityiskohdista, mutta myös rustata allekirjoitukset hääkuvaussopimuksiin!

9. Mitä hintoihin sisältyy? Mitä kaikkea kuvauspaketti pitää sisällään? Millaiset kuvamäärät eri osuuksista, kuuluuko kuvankäsittely hintaan? Laskutetaanko matkakulut erikseen, mikä niiden kilometrikorvaus on? 10. Minkä verran lisätunnit maksaa? Hääpäivän kulku voi yllättää, eikä hääohjelma kerkeä välttämättä niin pitkälle kuin alun perin on ajateltu. Lisätuntien hinta kannattaa selvittää, jotta kuvauksen kestoa voi tarvittaessa pidentää. 11. Järjestetäänkö ruokailusi hääjuhlassa, vai pidätkö ruokailutauon muulla tavoin? 12. Millaisella aikataululla toimitat valokuvat?

13. Onko kauttasi mahdollista teettää valmiita valokuvia? Valokuvaajasta riippuen osa tarjoaa vain digitaaliset versiot, jolloin teettäminen tapahtuu toista kautta. Jos toiveenanne on saada sekä digitaaliset että teetetyt versiot samalta valokuvaajalta, tämä kannattaa varmistaa ennen sopimuksentekoa. 14. Millaiset oikeudet saamme valokuviin, käytetäänkö niitä markkinoinnissa? Kuvien oikeuksiin liittyvät asiat vaihtelee kuvaajasta riippuen. Kannattaa varmistaa omat oikeudet kuvien käyttöön ja teettämiseen, sekä tarvittaessa pyytää ettei valokuvia käytetä markkinoinnissa tai muulla tavoin julkisesti. 15. Onko vielä jotain, mitä meillä tulisi tietää ennen varauksen tekemistä?

 

Valokuvaajien hääkalenteri alkaa yleensä täyttymään vuotta, jopa kahta aiemmin. Hääkuvaajan etsintä kannattaakin aloittaa ajoissa, jotta kerkeätte saada juuri teille sopivan valokuvaajan!

Selvisikö tästä julkaisusta sinulle jotain uutta? Jos, niin klikkaa tämän julkaisun oikeasta alalaidasta sydäntä sen merkiksi! ❥ Tiia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page