top of page
  • Writer's pictureTiia

Mitä lapselle päälle valokuvaukseen?

Edessäsi saattaa olla lapsen yksivuotiskuvaus tai koulukuvaus, mutta et ole varma mitä haluaisit pukea lapsellesi valokuvaukseen päälle. Tähän julkaisuun on kerätty muutama vinkki valokuvaajan näkökulmasta. Toteutan lapsikuvauksia miljöössä ja luonnonvaloisassa studiossa, joiden kautta tulleiden kokemusten pohjalta vinkit on kerätty helpottamaan sinun vaatevalintoja valokuvausta varten!

1. Vältä usean värin yhdistelmiä Niin ihania kuin värit ovatkin, virallisemmissa valokuvissa kannattaa pysytellä mahdollisimman yksinkertaisessa värimaailmassa. Pyri valitsemaan vaatetukseen yksivärinen vaatetus tai parin eri värin yhdistelmä. Usean eri värin yhdistelmä voi luoda valokuvaan rauhattoman tunnelman, ja katsojan huomio kiinnittyy nopeasti kuvattavan sijaan hänen vaatetukseen.

2. Vältä logoja Hieman edellistä kohtaa lainaten, vaatetuksessa olevat logot varastavat nopeasti katsojan huomion kuvattavasta. Logot saattaa luoda kuvaan myös "sponsoroidun" vaikutelman, vaikka se ei varmasti ole tarkoituksena. Muistan peruskouluaikoinani laittaneeni Nike-merkkisen suurella logolla varustetun suosikkihupparini virallisiin koulukuviin päälle, ja vielä tänäkin päivänä muistan sen koulukuvana, jossa minulla on Niken huppari päällä. 🤭 Tähän suosittelen siis kiinnittämään huomiota! 3. Raita- ja ruutukuosit Kolmas vältettävä asia on raita- ja ruutukuosit. Paksuraitaiset vaatteet toimivat, mutta tiheät kuviot vaatetuksessa luovat valokuvaan rauhattoman tunnelman, ja saavat valokuvan pahimmillaan "väreilemään". Pyri siis välttämään teräviä kuoseja ja kuvioita, ja suosi yksinkertaista. 4. Kirkkaat ja neutraalit sävyt Lasten valokuvissa kirkkaat sävyt toimii ihanasti, ja luo kuvaan lapsenomaisen tunnelman. Esimerkiksi kirkas väri paidassa ja neutraali alaosa toimii loistavasti. Toisaalta jos tarkoituksena on teettää valokuvasta taulu kotiin, voi vaatetusta suunnitella myös sen pohjalta mikä näyttää sopivalta kodin sisustuksen kanssa. Jos sisustuksen värimaailma on neutraali, kannattaa pysytellä samassa värimaailmassa myös valokuvien osalta. Jos kodissa on korostettu yhtä väriä enemmän, voi saman sävyinen paita valokuvassa tuoda yhden ihanan yksityiskohdan lisää. 5. Yksityiskohtia asusteilla Jos yksinkertainen vaatetus tuntuu liian tylsältä, asusteilla on helppoa tuoda kuviin pieniä yksityiskohtia. Rusetit, henkselit, pannat ja seppeleet on hyvä tapa tuoda kuvaan tekstuuria kuitenkaan huomiota kuvattavasta viemättä. Lapsi voi haluta pukea päälleen lempparivaatteensa, jotka sisältää esimerkiksi kuvan, tekstiä tai vaikkapa röyhelöä. Vaikka valokuvissa suositaan yksinkertaista ja "tasapainoista" kokonaisuutta, on täysin okei pukea lapselle mieleiset vaatteet päälle vaikka ne eivät em. kriteereitä täyttäisikään. Tärkein juttu on kuitenkin saada itsensä lapsen näköiset valokuvat, joita on ihanaa katsella vielä vuosienkin päästä. Toivottavasti nämä vinkit auttaa sinua vaatevalintojen kanssa. Jos koit että tästä oli sinulle hyötyä, niin klikkaa ihmeessä sydäntä sen merkiksi tämän julkaisun alalaidasta! - Tiia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki
bottom of page