top of page
  • Writer's pictureTiia

Miten varautua sateeseen hääpäivänä? ☔

Suomen kesä - niin kaunis, mutta arvaamaton. Kuukausien, tai jopa vuosien mittaisiin hääsuunnitelmiin kannattaa ottaa mukaan sateeseen varautuminen. Suomen vaihtelevat olosuhteet ovat arvaamattomat, ja sääennuste saattaa muuttua vielä hääaamunakin. Sade ei kuitenkaan pilaa hääpäiväänne - kunhan olette varautuneet siihen oikein!REALISTISET ODOTUKSET Haluatte varmasti hääpäivästänne täydellisen. Kukapa ei! Siitä syystä hääpäivän suunnittelussa kannattaa ottaa kaikki skenaariot huomioon. Jos hääpäivänä sattuu satamaan, olette paljon helpommassa asemassa asetettuanne odotukset realistisiksi ja valmistautuneet hyvin myös sateen varalle. On toki sallittua ja suositeltavaakin haaveilla täydellisestä kesäpäivästä (tai milloin onkin hääpäivänne), mutta jos suunnittelut jättää haaveilun varaan, on pettymys itse hääpäivänä sateen sattuessa valtava varasuunnitelman puuttuessa. Aloittakaa siis suunnittelu riittävän ajoissa, ja hyvällä asenteella. Miettikää ja listatkaa ylös mihin kaikkeen sade voi vaikuttaa, ja tehkää sitten jokaiselle niistä vedenpitävä varasuunnitelma. Muistakaa pitää mielessänne tärkein: Pääsette juhlistamaan toisianne yhdessä läheistenne kanssa. UNOHTAKAA MINUUTINTARKAT SUUNNITELMAT Mitä yksityiskohtaisemmin olette hääpäivänne kulun suunnitelleet, sitä todennäköisemmin moni asia menee toisin kuin on odotettu. Olen ollut kuvaajana lukuisissa häissä, joissa vieraille jaettuun hääohjelmaan on merkitty ohjelmanumeroiden tarkat alkamisajankohdat. Voin sanoa, että yhdetkään häät eivät ole menneet täysin sen mukaan. Ongelmat mikrofonien ja projektoreiden kanssa, hukassa oleva ohjelmanumeron pitäjä, tarjoilun viivästyminen, sade häämuotokuvaukseen tai ryhmäkuviin varattuna ajankohtana.. nähty on! Hääpäivään kuuluu monta muuttujaa, siksi kaikkeen on hyvä jättää riittävästi ylimääräistä aikaa. Vaikka kaikki ei menisikään kuten olette odottaneet, älkää antako sen pilata hääpäiväänne. Saatte päivästä kaikesta huolimatta ikimuistoisen ja kauniin. SÄÄN SEURAAMINEN VIIKKOJA ETUKÄTEEN Iso virhe! Todellisuudessa ennusteiden seuraamisesta on enemmän haittaa kuin hyötyä. Ennusteet kerkeävät muuttumaan moneen kertaan, ja liiallinen seuraaminen aiheuttaa vain ylimääräistä stressiä ja ahdistusta. Unohtakaa sään liiallinen seuraaminen ja keskittäkää huomionne asioihin joihin voitte vaikuttaa. Olisiko esimerkiksi jotain, mitä voitte vielä tehdä mahdollisen sadesään varalle?

Mitä voitte käytännössä siis esimerkiksi tehdä? 1. Valitkaa ja suunnittelkaa hääpaikka kaikkiin keliolosuhteisiin sopivaksi 2. Varatkaa hääsuunnittelija, joka on valmistautunut myös viime hetken muutoksiin 3. Tehkää kuvaajan kanssa varasuunnitelma 4. Pitäkää mukananne kaikki tarvittava hääkampauksen- ja meikin korjaamiseen - muistakaa peili! 5. Siirtymisiä varten pitäkää mukananne sopivia kenkiä ja sateenvarjoa

Entäs ne positiiviset puolet? KELI TOSIAAN VAIHTELEE Jos sataa, ei todennäköisesti koko päivää. Tästä syystä onkin tärkeää että hääpäivänä on sopivasti joustoa esimerkiksi häämuotokuvaukselle. Hyvä keino on jättää muutamia hiljaisempia välejä hääjuhlaan, jolloin häämuotokuvauksen voi tehdä yhdessä niistä, tai jaotella useampaan väliin. Ei unohdeta, että sateen jälkeen paistaa aina aurinko! MONI SATEELLA KUVATTU HÄÄKUVA ON PALKITTU Sade on keliolosuhteista haastavin kuvaamiselle - taitavalle kuvaajalle se on vain mahdollisuus! Palkittuja hääkuvia selatessa lähes poikkeuksetta aina on mukana vähintään yksi sateella kuvattu hääkuva. Sateella kuvaamista kannattaa siis vähintäänkin harkita - saatatte yllättyä! SADESÄÄ ON RAIKAS Niin ihanalta kuin tuntuukin ajatus koko hääpäivän ajan paistavasta auringosta, todellisuudessa se ei ole välttämättä niin ihanteellinen. Monet tuulenvireettömät ja sateettomat häät kokeneena voin sanoa, että sade kesken auringonporotuksen tuntuu todella hyvältä! Kaiken lisäksi meikit pysyvät kasvoilla, juhlavaatetukseen ei tarvitse läkähtyä ja auringonpistokseltakin vältytään. PILVINEN SÄÄ ON HYVÄ KUVAAMISELLE Suora auringonpaiste aiheuttaa kovia varjoja ja silmien siristelyä. Tästä syystä pilvinen sää on oma suosikkini muotokuvaamiselle, kun valo lankeaa pehmeästi ja mahdollistaa myös lisää kuvakulmia. TUNNELMAA VALOKUVIIN Jos pidätte pientä dramatiikkaa sisältävistä hääkuvista, sadesää on loistava sellaisiin! Tummat pilvet taivaanrannassa näyttää äärettömän upealta. Taitava valokuvaaja osaa taltioida sateen luovasti. Sateella voi hyödyntää olosuhteisiin sopivaa rekvisiittaa, kuten esimerkiksi sateenvarjoa tai söpöjä kumisaappaita. Netti on pullollaan ideoita, ei kun selailemaan - esimerkiksi juuri tätä varten kokoamaani Pinterest-taulua, johon suora linkki tässä! Lopuksi, muistakaa että sade tuo onnea!

Oliko tästä julkaisusta sinulle hyötyä? Jos, niin klikkaa sen merkiksi sydäntä tämän julkaisun alalaidasta! ❥ Tiia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki
bottom of page