top of page
  • Writer's pictureTiia

Miten valmistautua odotuskuvaukseen - Odotuskuvaus Oulu

Ensinnäkin, ihanaa että olet päättänyt ikuistaa itsesi odotusaikana! Tämä hetki on sinulle todennäköisesti hyvin ainutlaatuinen, ja laadukkaat valokuvat kruunaavat matkan. Olen kerännyt alle muutaman vinkin, joita voit hyödyntää valmistautuessasi odotuskuvauksiin.

Yllä olevassa valokuvassa näkyvä persikansävyinen kimono on osa lainavaatevalikoimaa, ja asiakkaan vapaasti hyödynnettävissä niin miljöössä kuin studiossa. Onesize. Saavu kuvauksiin rennoissa ja kiristämättömissä vaatteissa. Jos tarkoituksena on valokuvata ilman peittävämpää vaatetusta, iholle jääneet painaumat voivat erottua valokuvissa. Erityisesti rintaliivit voivat jättää näkyvät painaumat hartioille. Valokuvaajasta riippuen ja tilannekohtaisesti ihon painaumat on kuvankäsittelyllä poistettavissa, mutta lisätyön minimoimiseksi suosittelen valikoimaan kuvauspäivän aamuna sellaiset vaatteet, joista ei jää näkyviä painaumia ihoon. Tämä kannattaa huomioida myös rannekellon ja korujen kanssa. Vältä kosmetiikkaa, joka saa ihon punoittamaan / kiiltämään sekä ruoka-aineita, jotka aiheuttavat turvotusta. Ihoa kannattaa kosteuttaa riittävästi hyvissä ajoin ennen kuvauspäivää. Muistathan pitää huolta myös riittävästä nesteytyksestä. Miljöökuvauksiin kannattaa napata vesipullo mukaan. Siisti yksityiskohdat - kynnet & kynsivallit, kulmakarvojen nyppiminen ja hampaiden harjaus. Valokuviin voidaan ikuistaa yksityiskohtia, joita ei välttämättä tule ennakkoon edes ajatelleeksi - esimerkiksi kynnet voivat korostua kuvissa, jotka otetaan läheltä ja vain vatsasta. Siistiminen kannattaa tehdä vielä kuvauspäivän aamuna. Jos sheivaat, se kannattaa tehdä viimeistään edeltävänä iltana jotta vältetään ihon punoitus. Muista rasvata!

Meikistä ja kampauksesta kannattaa tehdä aavistuksen tavallista vahvemmat. Kuvissa meikillä on tapana "hävitä", viitaten esimerkiksi kasvojen varjostuksiin tai luomiväriin. Kannattaa siis tehdä meikki hieman tavallista voimakkaampana, jolloin se näyttäytyy kuvissa toivotulla tavalla. Jos kiharrat hiukset tai teet muun ei-tuetun kampauksen, kannattaa kampaus tehdä sen verran vahvempana ettei pieni suoristuminen ennen kuvausta haittaa. Tässä kannattaa huomioida myös hiuslakan käyttö - liiallinen lakka luo hiusten pintaan kiiltävän pinnan, eli suihkuta hillitysti ja riittävän kaukaa. Voit viimeistellä meikkiä ja kampausta vielä ennen kuvausta, tätä varten kannattaa ottaa miljöökuvauksiin pieni peili mukaan. Valikoi mukaan ihonsävyiset ja/tai valkoiset alusvaatteet ja tee testisovitus hyvissä ajoin. Valkoinen on värinä helposti yhdisteltävissä erilaisten (esim. valkoinen kimono) vaatekappaleiden kanssa, kun taas ihonsävyiset alusvaatteet pitävät huolen ettei vaatetuksen alta kuulla läpi. Tämä kannattaa huomioida vaatetuksen valinnassa, ja voit varmistaa asian valokuvaajasi kanssa jos tarkoituksena on hyödyntää esimerkiksi lainavaatetusta. Alusvaatteiden istuvuus kannattaa testata vielä hyvissä ajoin ennen kuvauspäivää, jotta kerkeät tarpeen tullen reagoimaan ilman viime hetken stressiä.Yllä olevassa galleriassa näkyvä valkoinen mekko on osa lainavaatevalikoimaa, ja asiakkaan vapaasti hyödynnettävissä niin miljöössä kuin studiossa. Mekon koko S. Keskustele rohkeasti valokuvaajasi kanssa. Jos sinulla on toiveita tai ideoita odotuskuvia ajatellen, voit kertoa niistä valokuvaajallesi esimerkiksi mallikuvien avulla. Valokuvaajana rakastan sitä, kun asiakas kertoo ideoistaan ja niitä päästään yhdessä jatkojalostamaan juuri asiakkaalle täydellisiksi valokuviksi. Jos koet epävarmuutta, jännitystä tai kuvauksella on sinulle syvempi merkitys, voit mainita sen valokuvaajallesi jos vähänkään siltä tuntuu. Avoimuus on asia, joka auttaa rakentamaan kuvauskokonaisuudesta täydellisen ja uniikin juuri sinulle. Toivottavasti nämä vinkit helpottivat valmistautumistasi odotuskuvauksiin! Jos, niin klikkaa ihmeessä alta sydäntä sen merkiksi. ❥ Oletko tulossa minulle odotuskuvauksiin, ja julkaisu herätti kysymyksiä tai ajatuksia? Voit olla yhteydessä kotisivujeni chatin kautta tai sähköpostitse. Autan mielelläni! Tiia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Komentáře


bottom of page