top of page

Mistä valokuvauksen hinta koostuu?

Kun tulet asiakkaakseni, mitä kaikkea investointisi pitää sisällään? Päivitetty versio 5.12.2022

Varausvaiheessa maksetaan kuvausmaksu, paketista riippuen 160€ tai 200€ (hääkuvauksissa varausmaksu on 30% paketin kokonaishinnasta). Kuvauksen lisäksi kuvausmaksu kattaa työn

.. ennen kuvausta: Laskutus Tällä hetkellä laskutus maksaa yritykselleni 5% laskutettavasta summasta, joka on otettu kuvausmaksussa huomioon. Kalenterointi Kuvausmaksulla varaat itsellesi tilan työkalenteristani. Toteutan kuvauksia tavallisesti yhden per vuorokausi, jolloin kalenterista on varattu yksi vuorokausi kuvaukselle ja jätetty tyhjää tilaa mahdollisen kuvauksen siirtymisen varalle esimerkiksi sään vuoksi. Varaus on kalenterissa tavallisesti 1-2 kk ennen kuvauspäivää, ja kuvausmaksu tuo turvaa silloin, jos asiakas esimerkiksi päättää viime hetkellä perua kuvauksen, eikä kuvauspäivälle kerkeä tulla korvaavaa työtä. Kuvauksen suunnittelu Toiveiden ja kuvattavien määrän pohjalta aloitan suunnittelun, joka vie tavallisesti esimerkiksi perhekuvauksessa aikaa noin 1 h. Tämän lisäksi tilanteesta riippuen käyn kuvauspaikalla jo ennen kuvauspäivää katsomassa kuvauspaikkoja valmiiksi - kuluja tuo työaika ja kulkeminen. Sääolosuhteiden tarkkailu ennen kuvauspäivää ja kuvauspäivän aamuna on myös merkittävä osa kuvaukseen valmistautumista, tämä kattaa myös aktiivisen yhteydenpidon asiakkaaseen.

Pukeutumisohjeistus, lainavaatevalikoima & huolto Vuodenajan ja tyylin mukaan päivittyvä ohjeistus on asiakkaalle luotu verkkogalleriakokonaisuus avuksi vaatevalintoihin. Galleriaan on kerätty vinkkejä niin sävyjen, materiaalien kuin vaatemallienkin avulla. Gallerian päivittäminen on yksi merkittävä osa näkymätöntä työtä, jolla on lopputuloksen kannalta suuri merkitys. Asiakkaan käytössä on myös lainavaatevalikoima, johon on kerätty vaatetusta taaperoista aina aikuisille saakka. Lainavaatteiden hankintakustannusten lisäksi kustannuksia tuo huolto eli pesu, siistiminen ja korjaus.

Matkakulut Kuvausmaksu kattaa matkakuluista 40km, jonka jälkeen kilometrikorvaus vuonna 2023 on 0,50€/km tai kuten asiakkaan kanssa sovitaan.

Yhteydenpito Haluan pitää kynnyksen keskusteluyhteyden avaamiseen mahdollisimman pienenä, ja tästä syystä luon asiakkaan kanssa whatsapp-keskustelun tai muun väylän yhteiseen ajatuksenvaihtoon. Viestejä vaihdetaan välillä aamuisin, päivisin, iltaisin ja jopa öisin, joka kertoo hyvää asiakassuhteen luonteesta. Tämä on työn kannalta jatkuvaa valmiudessa oloa, joka ei ole pakollista mutta jonka haluan asiakkailleni tarjota. Sen sijaan että olisin tavoitettavissa 8-16, saat vastauksen viestiisi myös muulloin. Viikonloput pyrin pitämään pääosin töistä vapaana.

.. kuvauksen jälkeen: Materiaalin läpikäynti & kuvankäsittely Tämä vaihe vie tunnin mittaisen kuvauksen kuvamateriaalin kanssa n. 2-4 h, pidemmässä kuvauspaketissa aika luonnollisesti kasvaa. Hääkuvauksissa (valokuvaus ja/tai videokuvaus) tämä vaihe on pitkäkestoisin ja vie aikaa muutamista päivistä pariin viikkoon. Kulutetun työajan lisäksi kuluja syntyy kuvauksesta riippuen mm. 1-3 eri ohjelmistosta ja kuvientoimituspalvelusta.

Koevedosten & valitun materiaalin toimitus Materiaalin toimituksissa kustannuksia tuo palvelu joiden kautta materiaali asiakkaalle toimitetaan, tässä kulut tällä hetkellä 193€ / vuosi.

Muut kulut Vakuutusmaksut, auton ylläpitokustannukset, kalustomaksut, kotisivumaksut, verot, kirjanpito ja markkinointi sekä studion ylläpito- & vuokrakulut.

Kokonaisuus kattaa kuvauksen lisäksi monia näkyviä ja näkymättömiä osia, eikä kuvausmaksu tästä syystä sisällä digikuvia tai kuvatuotteita. Ennen kuvausta tehty työ on ottanut useamman tunnin verran aikaa, jonka vuoksi kuvausmaksu on valokuvaajien yleinen käytäntö, ja turvaa esimerkiksi silloin, jos asiakas peruu kuvauksen. Siltikin tärkein asia josta asiakkaani maksavat, on se vuosien varrella kertynyt kokemus, jonka vuoksi pystyn tarjoamaan sitä mitä tällä hetkellä tarjoan. Annan yritykselleni joka päivä 110% ja rakastan työtäni yli kaiken. Siitä huolimatta kyse on ainoasta elinkeinostani, ja oikeanlaisella hinnoittelulla takaan sen että tulen toimeen joka kuukausi. Jokainen euro on siis perusteltu siihen tehdyn työn ja vaivan nähden.

Tiia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki
bottom of page