top of page

Mistä valokuvauksen hinta koostuu? - Valokuvaaja Oulu

Kun tulet asiakkaakseni, mitä kaikkea investointisi pitää sisällään? Alapuolelle on kerätty merkittävimpiä osia kulurakenteesta - mistä asiakas konkreettisesti maksaa ja mitä laskuista jää lopulta minulle yrittäjänä käteen? Päivitetty versio tammikuu 2024

Varausvaiheessa asiakkaalla on maksettavanaan kuvausmaksu, kuvauspaketista riippuen 150€ tai 200€. Koko päivän mittaisessa dokumentaarisessa hääkuvauspaketissa varausmaksu on 30% paketin kokonaishinnasta, pienemmissä hääpaketeissa varausmaksu on 200€. Kuvausten lisäksi kuvausmaksu kattaa työn

.. ennen kuvausta: Laskutus Tällä hetkellä laskutus maksaa yritykselleni 5% laskutettavasta summasta, joka on otettu kuvausmaksussa huomioon. Asiakkaalla on mahdollisuus jakaa digitiedostojen ja kuvatuotteiden lasku myös kuluttomaan ja korottomaan osamaksuun laskun ylittäessä 200€. Kalenterointi Kuvausmaksulla varaat itsellesi tilan työkalenteristani. Toteutan kuvauksia tavallisesti enintään yhden per vuorokausi, jolloin kalenterista on varattu yksi vuorokausi kuvaukselle ja jätetty tyhjää tilaa mahdollisen kuvauksen siirtymisen varalle esimerkiksi sään tai sairastumisen vuoksi. Varaus on kalenterissa tavallisesti 1-3 kk ennen kuvauspäivää, ja kuvausmaksu tuo turvaa silloin, jos asiakas esimerkiksi viime hetkellä peruu kuvauksen, eikä kuvauspäivälle kerkeä tulla korvaavaa työtä. Kuvauksen ennakkosuunnittelu Toiveiden ja kuvattavien määrän pohjalta toteutan asiakaskohtaisen suunnittelun, joka vie tavallisesti esimerkiksi perhekuvauksessa aikaa noin 1-2 h. Tämä kattaa yleensä käynnin kuvauspaikalla ennen kuvauspäivää tai kuvauspäivänä ennen kuvausten aloitusta - kuluja tuo työaika ja kulkeminen. Sääolosuhteiden tarkkailu ennen kuvauspäivää ja kuvauspäivän aamuna on myös merkittävä osa kuvaukseen valmistautumista. Merkittävä osa ennakkosuunnittelua on myös yhteydenpito asiakkaaseen mm. vaatetusta koskien.

Pukeutumisohjeistus, lainavaatevalikoima & huolto Vuodenajan ja tyylin mukaan päivittyvä ohjeistus on asiakkaalle luotu verkkogalleriakokonaisuus avuksi vaatevalintoihin. Galleriaan on kerätty vinkkejä niin sävyjen, materiaalien kuin vaatemallienkin avulla. Gallerian päivittäminen on yksi merkittävä osa näkymätöntä työtä, jolla on lopputuloksen kannalta suuri merkitys. Usein luon pukeutumisohjeistuksia myös henkilökohtaisesti vain tietylle asiakkaalle, sillä toiveet voi olla spesifimpejä ja silloin pääasiallinen pukeutumisohjeistus ei palvele riittävästi. Asiakkaan käytössä on myös lainavaatevalikoima, johon on kerätty vaatetusta taaperoista aina aikuisille saakka. Lainavaatteiden hankintakustannusten lisäksi kustannuksia tuo huolto eli pesu, siistiminen ja korjaus.

Matkakulut Kuvausmaksu kattaa matkakuluista 40 km, jonka jälkeen kilometrikorvaus vuonna 2023 on 0,50€/km tai kuten asiakkaan kanssa sovitaan.

Yhteydenpito Haluan pitää kynnyksen keskusteluyhteyden avaamiseen mahdollisimman pienenä, ja tästä syystä luon asiakkaan kanssa whatsapp-keskustelun tai muun väylän yhteiseen ajatuksenvaihtoon. Tämä on työn kannalta jatkuvaa valmiudessa oloa, joka ei ole pakollista, mutta jonka haluan asiakkailleni tarjota. Sen sijaan että olisin tavoitettavissa 8-16, saat vastauksen viestiisi myös muulloin. Viikonloput pyrin pitämään pääosin töistä vapaana.

.. kuvauksen jälkeen: Materiaalin läpikäynti & kuvankäsittely Tämä vaihe vie tunnin mittaisen kuvauksen kuvamateriaalin kanssa n. 2-4 h, pidemmässä kuvauspaketissa aika luonnollisesti kasvaa. Hääkuvauksissa (valokuvaus ja/tai videokuvaus) tämä vaihe on pitkäkestoisin ja vie aikaa muutamista päivistä pariin viikkoon. Koko päivän mittaisissa hääkuvauksissa toteutan kuvauksen yhdessä mieheni kanssa, jolloin kuvauskustannus jakaantuu kahden henkilön työhön ja palkkaan. Kulutetun työajan lisäksi kuluja syntyy 1-3 eri ohjelmistosta.

Koevedosten & valitun materiaalin toimitus Materiaalin toimituksissa kustannuksia tuo työaika ja palvelu joiden kautta materiaali asiakkaalle toimitetaan, käytännössä kulut tällä hetkellä ohjelmisto 193€ / vuosi + työ.

Muut kulut Vakuutusmaksut, auton ylläpitokustannukset, kalustomaksut, rekvisiitta, kotisivumaksut, verot, kirjanpito ja markkinointi sekä studion ylläpito- & vuokrakulut.

Laskutettavasta summasta jää käteen hieman alle 50%. Kokonaisuus kattaa kuvausten lisäksi monia näkyviä ja näkymättömiä osia. Ennen kuvausta tehty työ on ottanut useamman tunnin verran aikaa, jonka vuoksi kuvausmaksu on valokuvaajien yleinen käytäntö, ja turvaa esimerkiksi silloin, jos asiakas peruu kuvauksen. Siltikin tärkein asia josta asiakkaani maksavat, on se vuosien varrella kertynyt kokemus, jonka vuoksi pystyn tarjoamaan sitä mitä tällä hetkellä tarjoan. Annan yritykselleni joka päivä 110% ja rakastan työtäni yli kaiken. Siitä huolimatta kyse on ainoasta elinkeinostani, ja oikeanlaisella hinnoittelulla takaan sen että tulen toimeen joka kuukausi. Jokainen euro on siis perusteltu siihen tehdyn työn ja vaivan nähden! Toivottavasti tämä avasi sinulle valokuvauksen hintarakenteesta toivomasi kaltaista tietoa. Jos, niin klikkaa ihmeessä julkaisun alareunassa olevaa sydän-ikonia sen merkiksi.

Tiia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Комментарии


bottom of page