Mistä valokuvauksen hinta koostuu?

Kun tulet asiakkaakseni, mistä käytännössä maksat? Päivitetty versio 8.4.2022.

Varausvaiheessa maksetaan kuvausmaksu, paketista riippuen 100€ tai 185€ (hääkuvauksissa varausmaksu on 30% paketin kokonaishinnasta). Kuvauksen lisäksi kuvausmaksu kattaa työn

.. ennen kuvausta: ⋒ laskutus Tällä hetkellä jokainen laskutus maksaa yritykselleni 5% laskutettavasta summasta, joka on sisällytetty kuvausmaksuun ⋒ kuvauksen suunnittelu Kalenterointi Kuvausmaksulla varaat itsellesi tilan työkalenteristani. Toteutan kuvauksia yhden per vuorokausi, jolloin kalenterista on varattu yksi vuorokausi kuvaukselle ja jätetty tyhjää tilaa mahdollisen kuvauksen siirtymisen varalle

Mitä kuvataan? Asiakkaan toiveiden ja ideoiden kartoitus ja toteutuksen suunnittelu, omien ideoiden toteutustavan suunnittelu

Missä kuvataan? Tämä vaihe sisältää tilanteesta riippuen erillisen käynnin kuvauspaikalla ennen kuvauspäivää tai viimeistään samana päivänä kuvauksen kanssa

Miten kuvataan? Onko kuvauksen pääpaino yhdessä vai useammassa henkilössä?

Milloin kuvataan? Miljöökuvauksissa sääolosuhteet on määrittävässä roolissa. Ennen kuvausta sääennusteita tarkkaillaan useaan otteeseen, ja niiden pohjalta tehdään suunnitelmiin mahdollisia muutoksia. Myös tämä vaihe sisältää aktiivisen yhteydenpidon asiakkaaseen.

pukeutumisohjeistus Vuodenajan ja tyylin mukaan päivittyvä ohjeistus on Pinterestissä luotu galleriakokonaisuus avuksi vaatevalintoihin. Galleriaan on kerätty vinkkejä niin sävyjen, materiaalien kuin vaatemallienkin avulla.

lainavaatevalikoima, rekvisiitta ja huolto Molemmat on käytössä niin studio- kuin miljöökuvauksissakin. Käytön lisäksi molempia huolletaan tarpeen mukaan (pesu, siistiminen, korjaus).

matkakulut Miljöökuvauksissa kuvausmaksu kattaa matkakuluista 40km.

24/7 viestittely-yhteys Kuvausprosessi koostuu kuvauksen lisäksi paljon muustakin, ja siitä syystä haluan pitää keskusteluyhteyden ja kynnyksen sen aloittamiseen mahdollisimman pienenä. Välillä ajatuksia vaihdetaan viestitellen jopa yöllä, joka on itseasiassa tosi ihana juttu ja kertoo asiakassuhteen luonteesta. Yleisimmät keskustelunaiheet on jännitys ennen kuvausta ja vaatevalinnat.

.. kuvauksen jälkeen: ⋒ materiaalin läpikäynti ja kuvankäsittely Tämä vaihe vie tunnin mittaisen kuvauksen kuvamateriaalin kanssa yleensä 2-4h, pidemmässä kuvauspaketissa aika kasvaa. Hääkuvauksissa (valokuvaus ja/tai videokuvaus) tämä vaihe on pitkäkestoisin ja vie aikaa muutamista päivistä pariin viikkoon. Tämä kattaa myös ohjelmistomaksut 1-3 ohjelmistosta.

valmiin materiaalin koevedosten ja lopullisen gallerian lataus & toimitus Työn lisäksi tämä vaihe kattaa myös ohjelmistomaksut kuvientoimituspalvelusta.

muut kulut Vakuutusmaksut, kalustomaksut, kotisivumaksut, verot, kirjanpito ja markkinointi sekä studiokulut.

Kokonaisuus kattaa siis paljon muutakin kuin kuvauksen, eikä kuvausmaksu tästä syystä sisällä digikuvia tai kuvatuotteita. Ennen kuvausta tehty työ on ottanut useamman tunnin verran aikaa, jonka vuoksi kuvausmaksu on valokuvaajien yleinen käytäntö, ja turvaa esimerkiksi silloin, jos asiakas peruu kuvauksen. Siltikin tärkein asia josta asiakkaani maksavat, on se vuosien varrella kertynyt kokemus, jonka vuoksi pystyn tarjoamaan sitä mitä tällä hetkellä tarjoan. Annan yritykselleni joka päivä 110% ja rakastan työtäni yli kaiken. Siitä huolimatta kyse on ainoasta elinkeinostani, ja tavoitteenani on tulla taloudellisesti toimeen joka kuukausi. Vaikka kuvaushinnasto voi äkkiseltään näyttää kalliilta, niin karkeasti laskettuna summasta jää käteen kulujen jälkeen noin 40%. Jokainen euro on todella perusteltu siihen tehdyn työn ja vaivan nähden.

Tiia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki