top of page
  • Writer's pictureTiia

Tunnelmallinen hääpäivä ⛰️ Hääkuvaus Ylläs, Lappi

Toteutamme häävalokuvausta ja häävideokuvausta yhteisenä kuvauspakettina yhdessä mieheni Allanin kanssa Oulun lisäksi koko Lapin alueella. Tämä hääkuvaus on toteutettu vuoden 2022 elokuun lopulla, kuvauspakettina Hääpäivän dokumentaarinen video- & valokuvaus ja paikkana Ylläs, Lappi. Saat gallerioiden valokuvat isommaksi klikkaamalla valokuvaa.

Elokuussa saimme pakata automme ja suunnata kohti pohjoista, tarkemmin ottaen Ylläkselle Äkäslompoloon. Pohjoinen on meille paikkana rakas, ja kuljemme tunturiin paljon niin vapaa-ajan kuin töidenkin puolesta. Parasta on ne reissut, kun voimme yhdistää nämä kaksi. Tällä tavalla toteutimme jo aavistuksen syksyiseksi muuttuneeseen tunturimaisemaan reissun, jossa ikuistimme upean ja tunnelmallisen hääpäivän. Kiitos E & J!

Yllä olevaan galleriaan on kerätty hääpäivän aamun tunnelmia sekä sulhasen että morsiamen omissa majoituspaikoissa. Sulhanen majoittui samassa rakennuksessa hääjuhlapaikan kanssa, ja valmistautumiskuvia ikuistettiin hotellihuoneessa. Kuviin haluttiin saada vaatetuksen pieniä yksityiskohtia, pukeutuminen ja hiustenlaitto sekä rentoa tunnelmaa kahden bestmanin kanssa valmistautumisesta. Morsiamen majoitus sijaitsi erillisessä mökissä, jossa yhteiskuvien lisäksi ikuistettiin viimeiset silaukset morsiamen lookiin, skumppapullon korkkaus ja yksityiskohdat yhdessä kaasojen kanssa. Aamun valmistelut oli päivän ensimmäinen kuvattava osuus. Suosittelemme lämpimästi jokaiselle hääpäivän kuvausta suunnittelevalle tämän osuuden sisällyttämistä kuvaussuunnitelmaan, sillä kokemuksesta voimme kertoa, että aamun kuvista välittyy koko hääpäivän galleriassa ne kaikista kutkuttavimmat ja ihanaa fiilistä hihkuvimmat hetket! Odottava tunnelma on jotain mistä ei siis kannata säästää. Hääpäivän aamuun kannattaa varata reippaasti aikaa, jotta mahdolliset viime hetken aikataulusuunnitelmatkaan eivät aiheuta aikapainetta ja sitä kautta stressiä tärkeään päivään. Ylimääräisen ajan saa aina kulumaan esimerkiksi skumpan ja yhteiskuvien parissa! 😜

Vihkitilaisuutta vietettiin Pyhän Laurin kappelissa lähellä Äkäslompolon ydintä. Kuvaajan näkökulmasta tämä kappeli on unelmien täyttymys, sillä alttaria ympäröi suuret ikkunat, joista luonnonvalo (ja tunturimaisemat!) suorastaan tulvii sisään. Kappeliin sopii 200 henkilöä, eli vihkitilaisuutta mahtuu hyvin seuraamaan isompikin hääseurue. Sanomattakin selvää, että tämä kappeli on myös visuaalisesti todella kaunis! Kappelista poistuessa vieraat muodostivat kujan, ja puhalsivat valkoista ja roosakultaista serpentiiniä hääparin ylle heidän astellessaan hääautoon. Tämä oli hienoimpia ideoita, mitä olen hääkuvausurani aikana nähnyt! Serpentiini toimii loistavasti, ja on suhteellisen kivuton myös siivota pois. Kun muu juhlakansa alkoi vihkitilaisuuden päätyttyä siirtyä kuljetuksella kohti juhlapaikkaa, lähdimme me hääparin kanssa kohti yhdessä suunniteltuja häämuotokuvauslokaatioita - tässä tapauksessa siis pariinkin eri paikkaan.

Saatiin hääparilta häämuotokuvauksen suhteen vapaat kädet. Lapissa on tosin ehkä jopa oletettavaa, että tunturimaisemia tulisi ainakin jossain muodossa kuvien taustalle, joten sellaisia lähdettiin tavoittelemaan! Tämä tosin paljastui yllättävän haastavaksi Ylläksen Äkäslompolon puoleisella alueella, sillä mahdollisuutta korkeammalle paikalle ei ollut autolla päästä, ja kaikki paikat olisivat vaatineet huomattavasti enemmän aikaa ja vaivannäköä onnistuakseen. Paikkoja katseltiin jo hääpäivään edeltävinä päivinä, mutta melko nopeasti todettiin, että mahdollisuudet sen osalta oli rajalliset. Onneksi yksi täydellinen paikka kuitenkin löytyi! Sen lisäksi halusin etsiä lokaation, jossa saataisiin Lapin rouheutta kuviin mukaan - kivikkoa, sammalta ja vanhaa puustoa. Siinä onnistuttiin, ja paikka oli juuri sitä mitä oltiin etsitty. Häämuotokuvia kuvattiin noin tunnin verran, jonka jälkeen suunnattiin juhlapaikalle Lapland Hotels Ylläskaltioon.

Hotellilla oli vastassa bussikuljetuksella saapunut juhlaväki, ja upeasti katettu toisen kerroksen valoisa juhlatila. Juhlatila oli eroteltu omaan kerrokseen, joka takasi rauhan viettää häitä oman seurueen kesken. Tässä myös erinomainen mahdollisuus varata hotellimajoitus häävieraille, jolloin siirtymistä eri lokaatioon ei tarvitse huolehtia. Matkaa keskukseen kertyy hotellilta alle kilometri. Juhlatilasta avautuu upea panoraama-ikkunanäkymä, jonka äärelle juhlapöydät oli aseteltu. Hääpäivää vietettiin tapahtumarikasta hääohjelmaa mukaillen, ja tunnit vierivät nopeasti tilanteita ja tunteita taltioidessa. Illasta piipahdettiin hääparin kanssa ikuistamaan vielä viimeiset muotokuvat ilta-auringon painuessa tunturin taakse. Häätanssi tanssittiin juhlatilan tanssialueella, jonka reunalavalle myöhemmin saapui myös hääbändi viihdyttämään. Hääpäivän kruunasi pihapiirin kotaan katettu iltapala elävän tulen äärellä, joka oli mieletön yksityiskohta ja viimeisteli ehdottomasti hääpäivän ohjelman. Hääillan humussa pakattiin Allanin kanssa kamerareput, ja tehtiin muutaman sadan metrin siirtymä omaan majoitukseemme. Tällaisiin päiviin osaksi pääseminen on meille suuri kunnia, ja olo kiitollinen siitä, että saamme tehdä tätä työtä yhdessä. Tiia & Allan Hakusanat hääkuvaus Ylläs Lappi Äkäslompolo hääpäivän aikataulutus häät Lapissa häämuotokuvaus tunturissa häävideo häävideokuvaus häävalokuvaus Valokuvaaja Tiia Juutinen

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page